Jadłospis

 

Poniedziałek

06.05.2024

Wtorek

07.05.2024

Środa

08.05.2024

Czwartek

09.05.2024

Piątek

10.05.2024

Zupa:
lane ciasto na rosole drobiowym (9,7,3)
Zupa:
grysikowa na rosole wieprzowym(9,1)
Zupa:

kalafiorowa z ziemniakami zabielana(9,7)

Zupa:

kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami na maśle(9,7)

Zupa:

makaronowa na rosole drobiowym(9,1,3)

II danie:
kasza bul gur, pulpety w sosie pomidorowym ze śmietaną, surówka z białej kapusty z papryką czerwoną na
oleju, sok 100%+woda
( 1,10,7)
II danie:
ziemniaki, filet z indyka duszony, mizeria z zielonego ogórka ze śmietaną, kompot owocowy
(7)
II danie:

kasza jęczmienna, bitki wołowe duszone, surówka z pekińskiej kapusty z marchewką, jabłkiem na oleju,
kompot owocowy
(1)

II danie:

ryż biały, potrawka słodko – kwaśna z mięsem drobiowym z warzywami z przecierem pomidorowym,
kompot owocowy(1,10)

 II danie:

ziemniaki, ryba dorsz atlantycki w cieście naleśnikowym, surówka z marchewki z jabłkiem na oleju, woda z
cytryną
(1,3,4)

ALERGENY W ŻYWNOŚCI

 

  1. GLUTEN  tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany  hybrydowe, a także produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą )
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe,  orzechy włoskie, orzechy nerkowca,  orzeszki pekan, orzechy brazylijskie,  pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także  produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w  przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej  bezpośrednio do spożycia
  13. Łubin i produkty pochodne;
  14. Mięczaki i produkty pochodne.