Jadłospis

 

Poniedziałek

15.04.2024

Wtorek

16.04.2024

Środa

17.04.2024

Czwartek

18.04.2024

Piątek

19.04.2024

Zupa:
makaronowa na rosole drobiowym(9,1,3)
Zupa:
lane ciasto na rosole drobiowym(9,1,3)
Zupa:
kalafiorowa z kaszą jaglaną na rosole drobiowym(9,1)
Zupa:
fasolowa z warzywami na maśle(9,6,7)
Zupa:
jarzynowa z przecierem pomidorowym na rosole (9,10)
II danie:
ziemniaki, mielone wieprzowe z pieca, surówka z kiszonego ogórka z gotowaną marchewką z zieloną
cebulką na oleju, kompot owocowy
( 1,3,10)
II danie:
kasza bulgur, udziec z kurczaka duszony, surówka z kapusty pekińskiej z zielonym ogórkiem, koperkiem na
oleju, kompot owocowy
(1)
II danie:
kluski nadziewane mięsem wieprzowym, sos ze śmietaną, sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem, cebulką
na oleju, kompot owocowy(1,3,7)
II danie:
risotto z pieczarkami, filet z kurczaka duszony, papryka czerwona do chrupania, kompot owocowy
 II danie:
ziemniaki, ryba miruna bez skóry panierowana, mizeria z zielonego ogórka ze śmietaną 12%, kompot
owocowy
( 4,3,1,7)

ALERGENY W ŻYWNOŚCI

 

  1. GLUTEN  tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany  hybrydowe, a także produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą )
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe,  orzechy włoskie, orzechy nerkowca,  orzeszki pekan, orzechy brazylijskie,  pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także  produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w  przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej  bezpośrednio do spożycia
  13. Łubin i produkty pochodne;
  14. Mięczaki i produkty pochodne.