Jadłospis

 

Poniedziałek

29.04.2024

Wtorek

30.04.2024

Środa

01.05.2024

Czwartek

02.05.2024

Piątek

03.05.2024

Zupa:
brokułowy krem z pestkami dyni zabielany (9,7,6)
Zupa:
makaronowa na rosole drobiowym (9,1,3)
Zupa: Zupa: Zupa:
II danie:
makaron świder z sosem bolonese z mięsem mielonym wieprzowym, sok 100% + woda (1,10,7)
II danie:
ziemniaki, kotlet drobiowy panierowany, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, jabłkiem na oleju, kompot owocowy (1,3)
II danie: II danie:  II danie:

ALERGENY W ŻYWNOŚCI

 

  1. GLUTEN  tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany  hybrydowe, a także produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą )
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe,  orzechy włoskie, orzechy nerkowca,  orzeszki pekan, orzechy brazylijskie,  pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także  produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w  przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej  bezpośrednio do spożycia
  13. Łubin i produkty pochodne;
  14. Mięczaki i produkty pochodne.